dinsdag 24 mei 2011

Dokters kijken


Bram moet naar de revalidatie-arts. Die is ingeschakeld vanwege Bram’s ontzettend smalle voeten, die ook doorzakken.

Die uitdagingen, in combinatie met zijn schoenmaat (40) en de noodzaak tot klittenband, maken dat wij nu in de wachtkamer zitten te wachten op de revalidatie-arts en de orthopedisch schoenmaker.

Nou ja: zitten…Bram staat in de gang. Hij kijkt naar alles wat er voorbij komt: medewerkers op stepjes. Een medewerker op een electrisch karretje. Bram kijkt er verlangend naar, wat zou hij graag even…

Daar is Bram vertrokken, iemand heeft een stepje tegen de muur gezet. In een razend tempo rent Bram er heen en wil er op springen. Maar dan heeft hij buiten de ultrasone snelheid gerekend van zijn moeder: voor hij het weet, staat het stepje weer tegen de muur, en zit hij in de wachtkamer.

Daar is de dokter, een aardige vrouw van in de zestig, we mogen meekomen. Dokter zet ons alvast in de behandelkamer, er is daar een wandrek en allemaal kleuterspeelgoed. Ze moet even weg, en Bram klimt ondertussen naar boven, gaat met zijn 1 meter 70 op het mini-loopwagentje zitten en speelt met de autootjes en de garage.

Daar is de dokter al, en gelukkig, de voeten zijn dit keer niet gegroeid.

Nu alleen nog even een afspraak maken voor een volgende controle. De dokter loopt mee naar de balie. Maar Bram heeft geen geduld: ‘We gaan nu toch koffie drinken?’. En dan volgt een nieuw verzoek: ‘We gaan toch ook nog dokters kijken?’

Ik schiet in de lach, wat een verrassende opmerking!

Ik probeer Bram duidelijk te maken dat we eerst nog een nieuwe afspraak moeten maken en vertel hem meteen het goede nieuws: ‘Die mevrouw, dat is ook een dokter! Je kunt nu dus meteen beginnen met dokters kijken’.

Maar Bram wil weg, en met moeite maken we een afspraak, terwijl Bram ondertussen al door de gangen rent.

In het restaurant zie ik met eigen ogen dat mijn lieve zoon inderdaad veel belangstelling heeft voor dokters.

Die dokters, dat blijken dus exclusief slanke, vrouwelijke dokters tussen de 25 en 30 jaar, met loshangend lang haar….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten