zondag 18 maart 2012

KwajongensstrekenElke jongen hoort streken uit te halen. Dat vinden wij, volwassenen, vrijwel zonder uitzondering ontzettend leuk. Pietje Bell, Ciske de Rat en Kruimeltje zijn niet voor niets populair.

Als je zoon nooit iets uithaalt, is dat helemaal geen reden om trots te zijn, integendeel zelfs. Dat geldt ook voor ons als ouders van Bram. Maar het lag niet in de lijn der verwachting dat wij onze zoon erg vaak bestraffend zouden moeten toespreken.

Maar met groot genoegen stellen wij vast dat onze zoon inmiddels een behoorlijk aantal stoute streken op zijn naam heeft staan. Streken die heel gewoon zijn voor jongens van zijn leeftijd. Weliswaar vaak uitgevoerd op initiatief van en/of met hulp van een wat meer getalenteerde collega, maar toch! Plaats van handeling is eigenlijk altijd het terrein van de instelling waar Bram vaak is, en waar hij (heel gezond) ook af en toe niet helemaal in het zicht is.

Hier gaan we:
- weglopen: diverse keren zelfstandig uitgevoerd, maar ook regelmatig in samenwerking met collega Jeroen vanuit het logeerhuis.

- ‘sjeret roken’: ook uitgevoerd met Jeroen. Sigaret en aansteker door Jeroen uit de tas van Jeroen's moeder ontvreemd.

- ‘gat in je hoofd vallen’: eveneens met Jeroen. Tot onze vreugde een keer een ‘gewoon’ gat in zijn hoofd. Want uit de bocht gevlogen toen ze met zijn tweetjes op de driewieler reden.

Aan deze lijst kan nu worden toegevoegd: het met een steen ingooien van een ruit.

Ik citeer letterlijk uit de verslaglegging vanuit de instelling:
’15 maart. Bram vrolijk, af en toe een absence. Na het paardrijden liep hij op ons vooruit om te kijken naar de sloopwerkzaamheden van het gebouw Fuchsia. Even later stond hij om de hoek en vertelde dat hij wat had gedaan en liet mij een gesneuvelde ruit zien, met een steen in zijn hand. Ik heb hem hiervoor op zijn kamer gezet, vooral om het feit dat hij dit moest doen van Pieter. Uiteindelijk erover gepraat en hij begreep dat hij voortaan tegen Pieter nee moet zeggen’.

Tralala, natúúrlijk een 'serieus' gesprek gehad. Maar van binnen zo trots als een pauw!


Madness, shut up: http://www.youtube.com/watch?v=P0TQNp5MIO0


Geen opmerkingen:

Een reactie posten