zondag 24 juli 2011

RitterladenZo, wat hebben wij het lekker. Echt vakantie, rust, niets hoeven, ontspannen.

Natuurlijk missen we Bram omdat er nu een plekje leeg is. Het gemis komt telkens met kleine speldenprikjes.

Bij het invullen van het gastenregister, als Bart na vier namen even met zijn pen boven het vijfde hokje hangt, en na een aarzeling zegt dat het nu compleet is.

Als we in een kasteel een ‘Ritterladen’ zien, een winkel gevuld met ridderspullen, die hem zeer hadden bekoord: zwaarden, helmen, en zelfs een 'goedendag':  een stok met daaraan een koord met een kogel met punten. Allemaal dingen die Bram graag had aangeschaft van zijn enorme hoeveelheid muntjes, en waar wij dan zeker een behoorlijke strijd over hadden gekregen.En natuurlijk tijdens onze dagelijkse telefoontjes, als we horen dat het met Bram niet zo goed gaat, dat hij erg veel aanvalletjes heeft, en zelfs sondevoeding moest hebben.

Maar wij hebben met volle overtuiging besloten dat we nu een keer zonder hem weg zouden gaan, en we zijn er ook niet verdrietig over. We zijn juist heel erg dankbaar dat andere mensen de verantwoordelijkheid over hem willen dragen terwijl wij er niet zijn.

We gebruiken elk moment om te genieten, om aandacht te geven aan Femke, Eva en elkaar. We doen allemaal dingen die we met Bram niet kunnen doen. En het genieten zit hem in heel kleine dingetjes, en in de ontspannen sfeer.

Wandelen met een klein handje in de mijne, dat van Femke, die gezellig babbelend meeloopt. En niet die grote hand van Bram die zich telkens los wil maken, maar die ik echt moet vasthouden omdat hij anders wegloopt.

Met de stoeltjeslift een berg op gaan, en dan in 4 uur over lastig terrein naar beneden lopen.
Tussen de middag uit eten gaan en dan geen rekening hoeven houden met een middagslaapje (of het moet die van onszelf zijn!).

In een week vijf (!) boeken uitlezen.

Met de meiden elke avond twee afleveringen Q en Q kijken, een serie die ik als kind niet mocht zien. En niet elke dag dezelfde aflevering van K3…..

Naar het zwembad gaan. En daar met Bart lekker naar de sauna gaan terwijl de dames zelf gaan zwemmen.

Het is echt heerlijk en het is ook goed zo. Bram heeft het leuk op het logeerhuis en op school. En hij wordt in de weekenden lekker in de watten gelegd door opa en oma.

Hij mist ons niet, hij leeft gewoon in zijn eigen wereldje. En wij leven even in óns eigen wereldje!Geen opmerkingen:

Een reactie posten