woensdag 22 februari 2012

De lente! De zomer!

'De lente! De zomer! De herfst en de winter! WetjijmummmmmmVINDEn warheenkGA!! In de lente! De zomer! De herfst en de winter! Mmmm…….Meisje voor mij! '

Bram zingt en zingt! Want nu komt het er op aan: aanstaande vrijdag heeft hij zijn eerste optreden als popmuzikant.

Hij zingt met de hele klas een liedje van Jan Smit. Het heet Cupido. In het liedje komt Cupido langs met een aantal dames om te kijken of er eentje Jan Smit’s ‘liefdesvuren blust!’. Maar het wil niet erg vlotten met die arme Jan, begrijpen wij als we het originele liedje er bij pakken.

Op de school van Bram is het cultuurmaand. De hele maand februari staat in het teken van popmuziek. De kinderen oefenen liedjes, eentje per klas.

Omdat Bram fan is van Jan Smit, en van de sint een CD heeft gekregen moet zijn CD natuurlijk mee naar school. Dat loopt niet helemaal goed af. Juf wil de hele CD draaien, en de andere kinderen willen de hele CD horen. Maar Bram wil alleen Cupido horen en ontsteekt in grote woede als de juf anders besluit. ‘Deze CD is van mij! Ik ben de baas van de CD!’Er volgt een scene, die ik hier niet nader zal beschrijven. Een aantal lezertjes kan zich hier een voorstelling van maken, en de rest mag zijn fantasie gebruiken. In elk geval zit de CD ’s middags weer in de schooltas. En meldt Bram treurig dat ‘de CD niet meer mee mag van de juuf.’

Er wordt ook een echte videoclip gemaakt. Die film krijgen we aanstaande vrijdag te zien als Bram optreedt in onze lokale poptempel.

Op zijn manier doet Bram verslag van de vorderingen. Dat wil zeggen dat we per stap ongeveer twintig keer een verhaal horen, al is niet alles zonder nadere toelichting van de juf voor ons begrijpelijk. Zo ook over de totstandkoming van de videoclip. Het wordt duidelijker als ik bij de voortgangsbespreking van de juf de poppetjes zie die gebruikt zijn voor het videofilmpje. Op karton zijn poppetjes geplakt, die daarna keurig zijn uitgeprikt. Er is natuurlijk een poppetje van Jan Smit. Een poppetje van Cupido. En een paar poppetjes van dames die Cupido op Jan Smit afstuurt. Josje van K3 is er ook bij.

De dames die het script van deze clip hebben geschreven, hebben overduidelijk zelf wat emoties van de afgelopen tijd weggewerkt. Of beter: weggeprikt. Een van de poppetjes is namelijk onze minister van onderwijs. Die in juni nog op bezoek was in de klas.

Of er iets moois opbloeit tussen Marja en Jan? Dat blijft nog even de vraag……
2 opmerkingen:

 1. Hallo Maaike,

  Leuk dat de cultuurmaand ook voor Bram zo leeft. De generale ging vanmorgen prima, de groep kwam helemaal los. Hoe het morgen op het concert gaat zullen we wel zien, maar dat is voor mij niet het belangrijkste. De weg er naartoe heeft al veel moois opgeleverd (al was het maar het liefdesduo Smit-Bijsterveldt).

  Groeten

  Muziekmeester Vincent

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Maaike,

  Even via deze weg, wilde je mailen. Heb een vraag over je blog.

  groetjes Claudia (van een bijzonder gezin)

  BeantwoordenVerwijderen