zondag 3 april 2011

Slaapfeestje

De jarige Job, tevreden achter de resten van haar ontbijtje

Vannacht was het slaapfeestje van Femke. Ervaringsdeskundigen op het gebied van dergelijke feestjes zetten grote vraagtekens bij het ‘slaap’ gedeelte van dat woord, maar goed!

Wat was het gezellig. Femke is 10 jaar geworden en had maar liefst 7 logeetjes uitgenodigd. Op haar kamer had ze met Eva alle matrassen die wij hebben, plus nog 2 van de buren klaar gelegd.

Vanaf 3 uur zaterdagmiddag druppelden de dametjes allemaal binnen. Buiten in het zonnetje de kadootjes gedaan, en daarna cakjes versieren met fondant, lekker en mooi.


Bram zat in de tussentijd lekker achter de laptop, dit is een goede afleiding voor hem. Youtube aan, wij zoeken dan de liedjes die hij leuk vindt (ketchup-song bijvoorbeeld, ik weet niet of het gaat om het liedje zelf of om de ‘mooie meisjes’ op het filmpje), koptelefoon op, en meneer is onder de pannen. ’s Avonds mocht hij mee met Bart en Eva, om te kijken naar een voorstelling van het circus waar Eva tot de zomervakantie deel van uitmaakte.

Zo combineerden we ‘anders’  en ‘gewoon’ op een ontspannen wijze.

De meiden waren om 7 uur al allemaal in pyama! Tijd voor Foeksia de mini-heks. Tussendoor, net als in een echte bioscoop, was er een pauze. Met thee en de zelfversierde cakejes.Na afloop wisten de dames niet hoe snel ze moesten gaan ‘slapen’. Tegen half twaalf was het al rustig, en om half zeven waren ze pas weer wakker. Wat een decibellen kunnen 8 meisjes van 10 jaar produceren, zeg. Indrukwekkend!


Vanmorgen waren we al vroeg op pad. Op naar de geitenboerderij in het Amsterdamse bos, om daar te ontbijten. Maar nog voor we aan tafel gingen, waren we al getuige van de geboorte van een geitje. Wat leuk en indrukwekkend. Moeder geit kreeg er in totaal maar liefst 3!Louise was mee speciaal voor Bram. Dat was maar goed ook, want vandaag ging het allemaal wat moeizamer. De bediening was traag, en na 25 minuten hadden we nog geen broodje of eitje gezien. Bram ging uit zijn plaat. Gillen en krijsen. Uiteindelijk heb ik hem maar even lekker op schoot genomen, en daar waren de tranen. Wachten is gewoon heel ‘moeluk’  voor Bram.

De vriendinnetjes vertrokken geen spier, gelukkig, op eentje na. Die vond het ‘zielig, zeg!’ Lief, zo’n reactie.

Na het ontbijt de geitjes voeren, lekker spelen. De meiden genoten volop, en wij ook!
Bram stortte daarna in, hij was totaal op. Louise nam hem mee naar huis en toen wij daar aankwamen lag hij al in bed voor een heerlijke dut.

Wat een gezellig weekend hadden wij zo! Wel vermoeiend: vandaar dat ik zo direct naar mijn eigen slaapfeestje ga!Geen opmerkingen:

Een reactie posten